Quantcast
Channel: UDSTILLINGSSTEDET SYDHAVN STATION
Viewing all 149 articles
Browse latest View live

SYDHAVNSEFFEKTER kurateret af Lasse Krog Møller.

$
0
0
En udstilling med de 10 kunstnere bag Udstillingsstedet Sydhavn Station:
Jens Axel Beck
Sonja Lillebæk Christensen
Claus Ejner
Thorgej Steen Hansen
Ulla Hvejsel
Heidi Hove
Morten Jacobsen
Mette Juul
Anne Skole Overgaard
Camilla Rasborg


14. feb. –  9. marts 2014. 
Åbent torsdag – søndag 13.00 – 17.00.

Udstillingsstedet Sydhavn Station
Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV. 

S-tog linje A og E eller Bus 3A og 10 lige til døren eller 5 min. cykeltur fra Enghave Plads. 

Installation view, plakater, ved indgangen til Sydhavn Station.
Installation view, plakater, Kunsteren i sit atelier.
Installation view, plakater, Kunsteren i sit atelier.
Installation view af udstillingen SYDHAVNSEFFEKTER.
Installation view af udstillingen SYDHAVNSEFFEKTER.
En tegning af et bogomslag af Jens Axel Beck.

En jukebox af Sonja Lillebæk Christensen.
En tube brugt maling af Claus Ejner.

En LP m. Bob Marley af Thorgej Steen Hansen.

 En samling døde fluer af Heidi Hove.

En æske flødeboller af Ulla Hvejsel.

En bog af Nietzsche af Morten Jacobsen. 
Et kamera med en ufremkaldt film af Mette Juul. 
En æske akvarelfarver af Anne Skole Overgaard.
En pude af Camilla Rasborg.

Installation view af udstillingen SYDHAVNSEFFEKTER.

Installation view af udstillingen SYDHAVNSEFFEKTER.

Priktegning og tekst, 
Realistisk form – en jukebox af Sonja Lillebæk Christensen.

Tekst, 
Realistisk form – en jukebox af Sonja Lillebæk Christensen.

Priktegning og tekst, En tube brugt maling af Claus Ejner. 


Dokumentation af fejl og mangler

$
0
0

fejl og mangler
Udstillingsstedet Sydhavn Station
Ernst Kapers Vej 1
2450 København SV
S-tog linje A og E eller Bus 3A og 10 lige til døren eller 5 min. cykeltur fra Enghave Plads

Fernisering fredag den 14. Marts kl. 17.00-20.00
Udstillingen er åben fra d. 14. Marts til den 13. april 2014
Åbningstider: torsdag til søndag kl. 13.00 – 17.00

Digteren Sternberg udstiller et stedsspecifikt værk bestående af femten instruktioner i plakatstanderne. Værket befinder sig i krydsfeltet mellem kunst i det offentlige rum og kunst i et udstillingsrum. Mellem ”Udstillingsstedet Sydhavn Station” og ”Sydhavn Station”.

claus ejner udstiller 42 gouacher med fejl og mangler både helt konkrete og på et mere abstrakt plan i det store rum.  

Kim Grønborg udstiller en skulptur i det store rum: Detached Apparatea 2. Fejl og mangler. Så er den her!! Maskinen der for kunsten er, hvad støvsugeren er for rengøringen. Forbedrer og forenkler arbejdet, skaber nye strukturer og lader dem påvirke hinanden for på den måde at åbne for nye løsninger.

Ann Louise Overgaard Andersenudstiller en mindre installation i det lille rum. Værket er komplekst sammensat af en række psykologiske, sociale, historiske og politiske referencer, der snor sig om hinanden uden at give sig distinktivt til kende og holder en sprække åben for de referencer, den enkelte må bære med sig.

Fredag den 3. April kl. 1900 er der et oplæsningsarrangement med Sternberg og claus ejner. Sternberg læser op fra sin nyeste digtsamling ”Depressionsdigte”, og claus ejner læser op for sin debutdigtsamling ”hjertet der faldt i søvn” (udgives på forlaget Øverste Kirurgiske), som der også vil være reception på. Mere info følger.

For mere information kontakt claus ejner på
mobil: 40 63 10 67 eller

Billeder 1-6: Sternberg 
Billeder 7-8: Ann Louise Overgaard Andersen 
Billeder 9-11: Kim Grønborg
Billeder 12-16: claus ejner  
 















 



Der hen ad

$
0
0
Hvad sådan cirka: 
I perioden 22.04. - 03.05.2014 vil udstillingsstedet Sydhavn Station få vendt vrangen ud og være scene for et fælles udstillingsprojekt; en slags animeret scenografi, hvor billedkunstnerne J&K/ Kristine Agergaard og Janne Schäfer, Ulla Hvejsel, Pernille With Madsen,Julie Boserup, Pulsk Ravn og Kirsten Otzen Keck, også vender vrangen ud på hinandens praksis. I en årrække har vi jævnligt mødtes for at give kritik og feedback på hinandens færdige og ufærdige værker, men denne gang mødes vi i stedet til en slags en praksisorienteret kollegial kritik, hvor vi blander os i hinandens processer og skaber et fælles værk ud af hinandens idéer og værker.

Hvordan sådan cirka: 
Udstillingsstedet Sydhavn Station består af et udstillingsrum og 15 plakatholdere i stationens forhal, hvor plakatholderneer placeret sådan, at de omkranser rummet. Udstillingen starter med, at det tomme udstillingsrum bliver affotograferet og trykt som plakater, der hænges op i plakatholderne, sådan at de korresponderer med det, der er inde i udstillingsrummet , og på den måde bliver dette rum vendt på vrangen.

Den egentlige udstilling er i forhallens plakatholdere, hvor publikum følger den indre værkproces, der finder sted og udvikler sig inde i udstillingsrummet, og som ikke er tilgængelig for publikum. Udviklingen inde i rummet affotograferes på fastlagte tidspunkter i forløbet, og trykkes herefter som plakater, der trin for trin erstatter billederne af det tomme rum. Plakaterne ændres således fremadskridende som en slags installatorisk og scenografisk filmstribe eller animation.

Tid sådan rimelig præcist:
Udstillingen påbegyndes tirsdag d. 22. april i det tomme rum, hvor alle kunstnerne medbringer værkidéer, tekster og kostumer til performances, halvt udfærdigede projekter fra atelieret, collager eller film, der mangler en afslutning, samt andet råmateriale fra de individuelle praksisser.

Afslutningen på processen og det færdige værk præsenteres på en kombineret finissering og fernisering lørdag d. 03.05. kl 16-19, hvor der bydes på drinks og kage.

Tid og Sted sådan helt sikkert:
Udstillingen kan ses i Sydhavn Stations Forhal døgnet rundt fra 22.04 - 3.5.2014

Finissage: Lørdag 3.5.2014 kl. 16-19

Udstillingen ændrer sig fremadskridende under hele perioden.

Adresse:
Udstillingsstedet Sydhavn Station
Ernst Kapers Vej 1
2450 Kbh SV
web: sydhavnstation.info

Kontakt :
Ulla Hvejsel 23729599 / ullahvejsel@gmail.com
Eller
Kirsten Otzen Keck på tlf. 24877215 / kirsten_otzenkeck@yahoo.com

BUILD THEN BURN

$
0
0
Please, scroll down for english information


Deltagende kunstnere: Olivia Guertler (UK), Owen Piper (UK), Ellis Luxemburg (UK) og Patrick Jameson (UK)

Fernisering: fredag den 9. maj 2014, kl. 17-21
Åbningstider: den 10. maj – 25. maj 2014, torsdag – søndag kl. 13-17

I forbindelse med kunstfestivalen Artist Run byder vi velkommen til udstillingen, Build then burn af udstillingsstedet Queens Park Railway Club, som er drevet af kunstnerne Ellis Luxemburg og Patrick Jameson.

Festivalens koncept er formuleret således, at de deltagende udstillingssteder hver især inviterer et kunstnerdrevet udstillingssted fra udlandet, som de finder relevant og interessant i forhold til egen udstillingspraksis og arbejde. Vi har derfor valgt at invitere Queens Park Railway Club, som også er beliggende på en togstation, nemlig på perronen af Queens Park Railway Station i Glasgow’s Southside.

Udover at vise egne værker, har Ellis Luxemburg og Patrick Jameson valgt at invitere kunstnerne Olivia Guertler og Owen Piper til at vise værker under titlen Build then burn. I en variation af medier vil kunstnerne på forskellig vis interagere med og skabe værker som bryder ind i eller forholder sig til konteksten på stationen. I udstillingsrummene og plakatholdere vil man blive mødt af et virvar af manipulerede hverdagsobjekter, hypnotiske malerier, ’astronomiske’ billedmotiver og mange andre impulser, som bl.a. er hentet fra den uendelige strøm af billeder, som vi dagligt udsættes for via internettet. Igennem alle disse objekter og former vil kunstnerne både ’bygge og brænde’ og forholde sig til den vestlige kulturs (over-)forbrug, til systemer & organisationer og til den hastige udvikling, hvor konstruktion og nedbrydning er den daglige rytme.

Udstillingsstedet Sydhavn Station er kunstnerdrevet og beliggende på selve Sydhavn S-togsstation. Stedet er drevet af 10 kunstnere bestående af Jens Axel Beck, Sonja Lillebæk Christensen, Claus Ejner, Thorgej Steen Hansen, Ulla Hvejsel, Heidi Hove, Morten Jacobsen, Mette Juul, Anne Skole Overgaard og Camilla Rasborg. Udstillingsstedet Sydhavn Station består af 58 m2 udstillingslokaler i det gamle billetkontor samt 15 plakater i stationens forhal, som er tilgængelig i døgnets 24 timer.

Artist Run er en international festival bestående af udstillinger på 17 kunstnerdrevne udstillingssteder, samt en konference på Overgaden – Institut for Samtidskunst. Over weekenden fra den 10.-11. maj vil der på konferencen diskuteres, hvilken rolle kunstnerdrevne udstillingssteder spiller på samtidskunstscenen samt hvilke faktorer, der har indflydelse på, at de storblomstrer for tiden. De danske og internationale kunstnerdrevne udstillingssteder vil præsentere deres arbejde og deres karakteristiske profil på konferencen. Derudover vil en række hovedtalere debattere og reflektere over udvalgte temaer samt udfordre begreber og spørgsmål, der vedrører det kunstnerdrevne udstillingssted. Der vil være fælles fernisering på udstillingsstederne i København fredag d. 9. maj.

For mere information om de øvrige udstillinger, udstillingsstederne samt programmet for konferencen: www.artistrun.net

For yderligere informationer omkring udstillingen Build then burn på Udstillingsstedet Sydhavn Station, kontakt venligst:
Ulla Hvejsel, tlf. 23729599 / ullahvejsel@gmail.com eller Heidi Hove, tlf. 30428727 / heidihovepedersen@gmail.com

Udstillingen er støttet af:  







English information:

Queens Park Railway Club is delighted to present the group exhibition 'Build then burn' in association with Exhibition Space Sydhavn Station. Through this exhibition each artist approaches the deconstruction of familiar materials, processes and imagery in an attempt to disrupt quotidian notions of reality, history and art.

Olivia Guertler
Guertler’s works are concerned with the tensions emerging between the cool calculated conceptual art and the soft burning urges of creation. Guertler works on series on paper but recently has developed some small scale sculptures, made up of the remnants of twelve years of art making.

Patrick Jameson
Jameson has developed a process, which involves the deconstruction and reconstruction of culturally significant objects and areas in order to gain an insight into our relationship with technology science and history. Taking the form of ‘studio experiments’ his current films explore the materiality of objects, and of film itself, either by re-appropriating physical objects and materials and changing there intended use or pushing them beyond their capacity to function.

Owen Piper
Piper’s work is an outpouring of the experience of consumption and consumption itself. Small canvases made on a daily basis combine pithy painting experiments with the dross and drivel of everyday life, both physical and digital. Collecting images and materials, Piper’s work is a combination of misunderstandings as opportunities and knowledge as fiction. Working regularly and rapidly Piper generates a rhythm rather than a style and seizes the opportunity to make everything a painting.

Ellis Luxemburg
Luxemburg presents three video works each using found imagery from mainstream media disrupted in an attempt to explore and critique ideas of identity, history, nationality and artifice.  

For further information on Queens Park Railway Club and the participating artists please visit www.queensparkrailwayclub.co.uk

The exhibition 'Build then burn' will be open until May 25, 2014. 
Opening hours are thursday-sunday, 1-5pm

Installation views and floorplan:



































































Poster design by Patrick Jameson
Documentation images by Ellis Luxemburg

Nocturne

$
0
0
Kom forbi til en romantisk tildragelse med rituel åbning fredag 30.05.14 fra kl.17
På stationen!


Nocturne: 
Jonas Jensen  Julia Anna Carina Ekström  Agnete Bertram  Christian Lemmerz 
 Frederikke Andersen 



- Stendhal
En døgnflue fødes klokken ni om formiddagen en sommerdag og dør klokken fem om aftenen; hvor skulle den kunne begribe ordet: Nat?

- Goethe 
Jeg vilde ikke kunne tegne nu, ikke en Streg, og dog har jeg aldrig været en større Maler end i disse Øjeblikke

Forfaldet til ekstase

Alt sætter du saa lavt, fordi du selv er saa ringe 

Jeg arbejder helst impulsivt og hurtigt og som det staar, saadan staar det: saa sker det ikke sjældent, han giver mig en Skrivelse tilbage og siger: Den er god, men se den nøjere igennem, man finder altid et bedre Ord, en renere partikel

Hvad jeg fortæller dig, er ikke overdrevet, ikke kunstnerisk forfinet og udformet, ja jeg tør vel sige, svagt, saare svagt har jeg fortalt det og udvisket dets Linjer har jeg ved at skildre det med vort vaneagtige sømmelige Ordforraad

Denne Kærlighed, denne Trofasthed, denne Lidenskab er ingen digterisk Fantasi. Den lever, den er til i sin finest Renhed blandt den Klasse Mennesker vi kalder udannede og raa. Vi dannede misdanner til intet! 

Læs denne fortælling med andagt, beder jeg dig. Jeg er i dag rolig og stille, mens jeg skriver den ned. Du ser af min Haand, jeg ikke jager og jasker som jeg plejer

Hynde af støv

Staar jeg ikke er i min fulde Kraft? Og i Morgen ligger jeg udstrakt paa Jorden, uden Vilje! Dø ! Hvad betyder det? Se, vi drømmer, naar vi taler om Døden 

Mangen har jeg set dø; men saa snævre er Menneskehedens Grænser, at den ikke er gennemtrængt af nogen klar Bevidsthed om sin Tilværelses Begyndelse og Ende

Jeg havde en veninde, der betød alt for mig i min raadvilde Ungdom. Hun døde og jeg fulgte hendes Lig og stod ved Graven, da de sænkede Kisten ned, og Rebene skurrende blev borte under den og atter kom til Syne med et Ryk, da de første Skovle Jord faldt med et tungt Skred, og Kisten angstfuld gav en dump Lyd tilbage, mere dump og bestandig mere dump … og endelig forsvundet! Jeg styrtede hen til Graven … ganske tæt til Randen … grebet, rystet, skælvende af Angst, med et Hjerte der var sønderrevet, men jeg vidste ikke, hvad der hændte mig … hvad der skal hænde mig …

Dø! Grav ! jeg forstår ikke de ord! 

En nabo saa Skudglimtet, og hørte Skudet falde. Da alt derefter vedblev at være stille, tænkte han ikke synderligt derover

– Borges
Denne absolutte monisme eller idealisme gør videnskabelig tænkning umulig. At forklare (eller bedømme) en kendsgerning er at sætte den i forbindelse med en anden 

Tlöns metafysikere søger ikke sandheden, ikke engang sandsynligheden; de søger overraskelsen

En af Tlöns skoler går så vidt som til at benægte tiden: den ræsonnerer at nutiden er uendelighed, at fremtiden kun har realitet som nutidigt håb, og at fortiden kun har realitet som nutidig erindring

Århundrede efter århundrede af idealisme har ikke undgået at påvirke virkeligheden

To personer søger efter en blyant; den første finder den og siger ikke noget; den anden finder en anden blyant, som ikke er mindre reel, men afpasset hans forventninger 

Næsten øjeblikkeligt gav virkeligheden efter, på mere end ét punkt. Sandheden er, at den længtes mod at give efter. For ti år siden var hvilken som helst symmetri, der gav indtryk af orden – den dialektiske materialisme, antisemitisme , nazisme – tilstrækkelig til at henrykke folk 

Det er omsonst at indvende at virkeligheden også er velordnet. Det er muligt, den er det, men i overensstemmelse med guddommelige love – jeg oversætter: umenneskelige love – som vi aldrig vil kunne fatte. Lad Tlön være en labyrint, den er dog en labyrint, der er udtænkt af mennesker, en labyrint skabt for at blive tydet af mennesker

Udstillingsperiode
31-05-14 - 22-06-14
Udstillingsstedet Sydhavn Station / Exhibition Space Sydhavn 
Station, Ernst Kapers Vej 1, 2450 Copenhagen SV. 
Åben torsdag-søndag 13-17 / Open Thursday-Sunday 1-5pm.

Kurateret af:
Morten K Jacobsen
Udstillingsstedet Sydhavn Station 
For yderligere info
kontakt
Morten K Jacobsen
4220 1111

Article 19

$
0
0
Please, scroll down for English information...
  













INSIDE ZONE 
- en hyldest til filminstruktør Andrei Tarkovsky

Åbning: fredag 4. juli kl. 19-22
Digtoplæsning og Artist Talk: fredag 4. juli kl. 20
Åbningstider: lørdag - søndag 5. – 6. juli, kl. 13-17
 


Velkommen til åbning på denne særlige sommer event, Inside Zone - en hyldest til den russiske filminstruktør, Andrei Tarkovsky, som finder sted i weekenden den 4.-6. juli på Udstillingsstedet Sydhavn Station.

Eventen er et interdisciplinært research projekt, som er initieret af den rumænske kunstner, forfatter og residency koordinator, Florin Dan Prodan. Arrangementet bygger på et koncept af zonen, som det er beskrevet i Stalker - et mesterværk af filminstruktøren, Andrei Tarkovsky. Filmen er baseret på romanen Picnic ved vejkanten af Strugatsky brødrene. Den portrætterer en risikabel og mystisk ekspedition ledet af Stalker, som tager sine to klienter til et område kaldet Zonen, et lovløst område, hvor det mest af alt handler om liv og død. Formålet med turen er at finde Rummet, som siges, at kunne opfylde en persons inderste ønsker.

Arrangementet består af en præsentation af residencyet, Inside Zone i Borsec, Transsylvanien. Det sker i form af en multimedie installation med screening af Tarkovsky’s Stalker og videoværker af kunstnerne Caro Krebietke (DE), Sanne Kabalt (NL) og Cory Kram (US). Derudover vil der til åbningen være oplæsning fra Inside Zone antologien med bidrag af kunstnere Omar Bhatia (UK), Cliff Forshaw (UK), Florin Dan Prodan (RO), George Serediuc (RO) og Mathura (EE). Til dette arrangement har Prodan samlet nogle af de kunstnere, som har rejst gennem dette unikke landskab, hvor Inside Zone er placeret - nemlig i et gammelt, luksuriøst spa og velvære resort fra tiden før 1. Verdenskrig. I årtier har man valfartet hertil for dets healende mineralvand, men med kommunismens fald blev byen forladt og i dag står byen delvist hen som ruiner.

Kombinationen af billederne af Tarkovsky’s zone og dem fra Borsec har strukturen og logikken af en spirituel rejse. En rejse, der synes at være ideel at begynde på stationen i Sydhavnen - et rum, hvor tog og rejser starter hvert minut ...

Skal du heller ikke på Roskilde Festival? Så kig forbi på stationen, hvor du vil have mulighed for at høre meget mere om dette særlige residency program eller hvis du blot er interesseret i Andrei Tarkovsky’s arbejder. Florin Dan Prodan vil være tilstede i åbningstiderne – så kom og få en snak og en lille forfriskning. I vores plakatholdere vil du desuden have mulighed for at se udstillingen, NORMAL GRAFIK, af Michael Norre.

Håber vi ses!

Florin Dan Prodan (f. 1976) er i København igennem i Statens Kunstfond’s internationale research program. Han er digter, multimedia kunstner og kulturformidler, der bor i Rumænien. Prodan har en BA i Litteratur og en MA i Kulturel Antropologi og Litteraturhistorie. Han driver Artfest Cultural Association og er leder af Zidul de Hartie, en rumænsk forfatter- og billedkunstner organisation, som blev grundlagt i 2008. Siden 2007 er han administrerende direktør for Inside Zone residenciet, én årlig international kunstfestival og kunstner residency i Borsec, Transsylvanien samt Seven days in Asia en kunst-og filmfestival i Suceava (RO). Han har udgivet bøgerne: On the Road. Travel poems, Shambhala Press, Nepal, 2012, Poem pentru Ulrike, Vinea, 2013, Poeme si note informative despre eroi si morminte, Zidul de Hartie, 2014.

For mere information om Inside Zone Residency, kan du besøge: www.insidezone.eu eller kontakt Florin Dan Prodan: transylvanianresidency@gmail.com

Udstillingsstedet Sydhavn Station, Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV
Kontakt: Heidi Hove, +45 30428727 / heidihovepedersen@gmail.com


//


INSIDE ZONE 

- Homage to film director, Andrei Tarkovsky

Opening: Friday, July 4, 7-10pm
Poetry Reading and Artist Talk: Friday, July 4, 8pm
Opening Hours: Saturday – Sunday, July 5-6, 1-5pm


We are happy to present a special summer event at Exhibition Space Sydhavn Station: A personal tribute to the Russian filmmaker, Andrei Tarkovsky in the weekend of July 4-6 at the Exhibition Space Sydhavn Station.

The event, Inside Zone, is an interdisciplinary research project initiated by the Romanian poet and artist, Florin Dan Prodan. It is based on a concept of the ZONE as it is described in Stalker - a masterpiece of Andrei Tarkovsky. The movie is based on the novel Roadside Picnic by the Strugatsky brothers. It portrays a risky and mysterious expedition led by the Stalker. He takes his two clients to a site known as the Zone, a forbidden area, where the normal laws of physics no longer apply. The purpose of the trip is to encounter The Room, which has the supposed potential to fulfill a person's innermost desires.
 

The event at Exhibition Space Sydhavn Station will not only encompass a book launch & poetry reading from the Inside Zone poetry anthology (authors: Omar Bhatia (UK), Cliff Forshaw (UK), Florin Dan Prodan (RO), George Serediuc (RO), and Mathura (EE)), but also a presentation of the Transylvanian art residency and festival called Inside Zone in Borsec, and a multimedia installation comprising simultaneous screenings from the movie, Stalker and short videos of the artists (Caro Krebietke (DE), Sanne Kabalt (NL), and Cory Kram (US), who have all been passing through this unique landscape of Transylvania. – An area in Borsec that use to be an old, luxurious spa and wellness resort from before World War I. For decades, people flocked here for its healing mineral water, but with the fall of communism, the city was abandoned and today the city is in partly in ruins.

The combination of the images of Tarkovsky’s Zone and the ones from Borsec has the structure and logic of an itinerary for a spiritual journey. A journey, that seems ideal to begin at the station of Sydhavn – a space, where the trains and journeys starts every minute…

Not going to Roskilde Festival? Then drop by the station where you will be able to hear much more about this particular residency program or if you are interested in Andrei Tarkovsky's work. Florin Dan Prodan will be present during opening hours - so come and have a chat and a little refreshment. In our poster holders, you will also have the opportunity of seeing the exhibition, NORMAL GRAFIK by Danish artist, Michael Norre.

Hope to see you at the station!

Florin Dan Prodan (b. 1976) is in Copenhagen through the International Research Programme for Visual Arts at the Danish Arts Foundation. He is a poet, multimedia artist and cultural promoter living in Romania. Prodan holds a BA in Literature and an MA in Cultural Anthropology and Comparative Literature. He runs Artfest Cultural Association and is the leader of Zidul de Hartie, a Romanian writers’ and visual artists’ group founded in 2008. Since 2007, he is the executive director of Inside Zone, a yearly international arts festival and artist residency in Borsec, Transylvania and Seven days in Asia an arts and film festival in Suceava city. He published poetry books such On the Road. Travel poems, Shambhala Press, Nepal, 2012, Poem pentru Ulrike, Vinea, 2013, Poeme si note informative despre eroi si morminte, Zidul de Hartie, 2014.

For more information about the Inside Zone Residency, please visit: www.insidezone.eu or contact Florin Dan Prodan: transylvanianresidency@gmail.com

Udstillingsstedet Sydhavn Station, Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV
Contact: Heidi Hove, +45 30428727 / heidihovepedersen@gmail.com


Front cover of the Inside Zone anthology:

Article 18

$
0
0
                                  
   Se dokumentation fra plakatudstillingen nedenst...                                          

        Plakatudstillingen ”NORMAL GRAFIK” af Michael Norre
og
 SOMMER-KOM-SAMMEN med øl, musik & grill

Plakatudstilling: 27.06 - 03.08. 2014, åbent alle døgnets timer i forhallens plakatstandere


Fernisering og sommer-kom-sammen: Fredag d. 27. 06. kl. 17-


Hen over sommeren vises en serie af 15 store plakater, baseret på linoleums- og træsnit, i forhallens plakatstandere på Sydhavn Station. 


Plakaterne, som alle er fra Michael Norre`s nyeste bog ”NORMAL GRAFIK”, er en kredsen om den absurde normalitet, hvor individet hele tiden møder homogenitetens krav og inddæmning.Kroppen, hjemmet, bilen og sociale medier er måder, hvorigennem man kan udtrykke og blande ens psykiske og kulturelle elementer i et forsøg på at definere hvem eller hvad, man gerne vil være!

Plakaterne er trykt i farverne rød, hvid og sort. En farvesammensætning man ofte forbinder med dogmatiske og propagandistiske, fascistoide bevægelser. Her dog med et modsatrettet indhold der, forhåbentligt, opfattes antiautoritært, eksistentielt, personligt og alligevel alment.På mere eller mindre poetisk måde forsøger Michael Norre at indfange hverdagens travlhed, presset fra familie, venner, arbejde og offentlighed (læs vækst og forbrug), følelsen af ikke at være helt tilstedeværende i øjeblikket. Kravet om altid at ”være på” – mange steder.



Lige nu aktuel på BRANDTS i Odense. Udstillinger og bogudgivelser bl.a. på HCØ69 i København (2014) og bogudgivelserne HorrororrorNew & Free, Passport og Aa- Alphabet på Black Box Gallery, København (2012/2013). 



Udstillingsstedet Sydhavn Station v. Camilla Rasborg på tlf. nr. 26 13 29 82
Kort sagt handler projektet om eksistens, individualitet og samfundsvilkår!

Til ferniseringen vil man kunne se og erhverve sig et udvalg af Michael Norre`s grafiske bøger. Se mere på Diamond Docs Press, www.dkart.dk


   Sommer-kom-sammen! 
 Musik i juke boxen, kolde øller og – hvis vejret er godt – griller vi pølser m. brød


Plakatudstillingen er støttet af Statens Kunstfond.Michael Norre Hansen (f. 1970) er uddannet ved Det Jyske Kunstakademi i 2001.

Kontakt: Michael Norre på tlf. nr. 30 23 70 52 eller mail: michaelnorre@gmail.com eller Udstillingsstedet Sydhavn Station v. Camilla Rasborg på tlf. nr. 26 13 29 82



Udstillingsstedet Sydhavn Station

Ernst Kapers Vej 1

2450 København SV

www.sydhavnstation.info













Forunderlige situationer og andre erkendelser under vand. Klara Hobzas Diving Through Europe

$
0
0
Kurateret af Jacob Lillemose
















Sydhavn Station
Fernisering: Fredag den 8. august, 2014, kl. 17-22 + special event, kl. 17-18
Udstillingsperiode: Lørdag den 9. august - søndag den 31. august
Åbningstider: Torsdag - søndag: kl. 13-17

I 2010 påbegyndte den tjekkisk fødte kunstner Klara Hobza (f. 1975) en ekstraordinær rejse. I løbet af de næste 30 år ville hun dykke gennem Europa fra Rhinens udmunding i Atlanterhavet over Main-flodens i Tyskland og videre til Donaus udmunding i Det Sorte Hav. Udstillingen "Forunderlige situationer og andre erkendelser under vand. Klara Hobzas Diving Through Europe" viser materiale fra Hobzas seneste to dyk i Rotterdams kanaler. Det er en både dramatisk og poetisk fortælling om determinisme, umuligheder og dødens evige nærvær.

I ankomsthallen på Sydhavn Station vil Hobza vise et kort over hendes rute sammen med dokumentation af hendes intensive praktisk og mentale dykkertræning med den tyrkiske mester Namik Ekin. Ekin er indehaver af 14 Guinness-verdensrekorder, blandt andre det længste uafbrudte dyk – 35 timer fra Istanbul til Cypern – hvor han spiste og sov under vandet, og har således stor viden om de praktiske og mentale aspekter af langdistancedykning. Han tog Hobza til sig som en åndsbeslægtet lærling og er overbevist om, at hendes projekt kan fuldføres.

Inde i udstillingsrummet vises en videoinstallation, som tager udgangspunkt i Hobza forrige dyk, hvor hun var ved at kollidere med et kæmpe fragtskib. Det fascinerende materiale, som indgår i installationen, dokumenterer den frygt som hændelsen afstedkom, men fortæller også historien om Hobzas erkendelse af, at hun nødvendigvis måtte i vandet i igen og forsætte mod målet. Mit volles Risk. Installation udfolder et spændingsfyldt erkendelsesrum, hvor forestillingsverdens intime psykologi forhandler med den fysiske virkeligheds brutale og ukontrollerbare kræfter.

Klara Hobzas værk tager elementer fra Land Art og performancekunst og videreudvikler dem i retning af narrative formater, som kendes fra fx filminstruktør Werner Herzog og den lange litterære tradition for rejsebeskrivelser. Som sådan kan Diving Through Europe ses som en dannelsesrejse under vand drevet af en forunderlig alternativ vision om menneskets væren i verden.

Klara Hobza har siden starten af Diving Through Europe modtaget en enorm opmærksom på den internationale kunstscene. Hun vil være i København i ugen op til ferniseringen og er tilgængelig for interviews.




Article 16

$
0
0

Forunderlige situationer og andre erkendelser under vand 
Klara Hobzas Diving Through Europe


Kurateret af Jacob Lillemose


Udstillingsperiode: Lørdag den 9. august – søndag den 31. august
Åbningstider: Torsdag-søndag: kl. 13-17

Billeder fra udstillingen  

1. Rum 


2. Rum
Plakater i indgangsparti

Finissage

$
0
0

Finissage
Forunderlige situationer og andre erkendelser under vand
Klara Hobzas Diving Through Europe

Som finissage på "Forunderlige situationer og andre erkendelser under vand. Klara Hobzas Diving Through Europe" inviterer vi til et arrangement i Werner Herzogs tegn. Udstillingen indeholder flere hilsner til Herzog, der har haft en direkte indflydelse på Klara Hobzas projekt med at dykke gennem Europa over 30 år. Den forbindelse vil vi gerne fortælle mere om og i den sammenhæng også diskutere Herzogs relevans for samtidskunsten.


Program
16:00-16:10: Kaffe og kage og velkommen
16:10-16:30: René Jean Jensen læser op af sin nye oversættelse af Werner Herzogs bog Om at gå i is (C&K Forlag, 2014), som beskriver en fodrejse fra München til Paris i vinteren 1974.
16:30-17:30: Diskussion af Om at gå i is og Herzog værk med René Jean Jensen, Klara Hobza, Jacob Lillemose og publikum.
17:30-18:30:Øl og grillpølser
18:30-20:00: Surprise screening

Vel mødt

Jacob og Klara

Article 14

$
0
0




How To…
Sydhavn Station, Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV
www.sydhavnstation.info
Kunstnere: Jesper Carlsen, Julie Born Schwartz, Owen Armour, Phoenix Lindsey-Hall, Serena Korda, Jakob Hunosøe og Mette Juul


Fernisering: fredag den 5. september 2014 kl. 17-21
Udstillingsperiode: den 6. september – 5. oktober 2014
Åbningstider: torsdag – søndag, kl. 13-17
Udstilling i plakatholdere kan ses døgnet rundt

Udstillingen tager udgangspunkt i hvad man kan kalde en manual-kultur, en kultur for at udstikke retningslinjer for hvordan ting skal gøres og livet skal leves. Det er en kultur der er opstået for mange hundrede år siden og velsagtens udfra den erfaring, at det er en god ide at videregive gode råd, sådan, at vi ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang. Der er dog en risiko for, at denne manual-tilgang til livet og verden kan give mere rod end ro.  Denne udstilling er syv kunstners forskellige tilgange til spørgsmålet omkring ”How To…”

Udstillingen ”How To…” og vises på Udstillingsstedet Sydhavn station i september 2014. Udstillingen kommer til at indeholde både video, skulptur,  og fotografi. De inviterede kunstner er Jesper Carlsen, Julie Born Schwartz, Owen Armour, Phoenix Lindsey-Hall, Serena Korda, Jakob Hunosøe og Mette Juul

For mere information omkring udstillingen, kontakt venligst
Mette Juul på mettejuul50@gmail.com eller ring/sms på 60752852
Udstillingen er støttet af : Københavns Kommune Kulturudvalg
                 ::Grundmërke 2:KK_Grundmaerke_Sort_Pantone_P_Black.pdf
Sydhavn Station er et kunstnerdrevet udstillingssted, som er beliggende på Sydhavn s-togstation i København. Udstillingsstedet er placeret i det tidligere billetkontor og består af to udstillingsrum på henholdsvis 50m2 og 8m2 - og 15 plakatholdere i det offentlige rum i gang-passagen til togene, hvor mange mennesker dagligt færdes. Udstillingsstedet Sydhavn Station åbnede I sommeren 2012 og er drevet af kunstnerne: Sonja Lillebaek Christensen, Mette Juul, Morten Jacobsen, Anne Skole Overgaard, Camilla Rasborg, Jens Axel Beck, Thorgej Steen Hansen,Claus Ejner, Ulla Hvejsel og Heidi Hove.
How to…
Place: Sydhavn Station, Ernst Kapers Vej 1, 2450 Copenhagen SV
Artist: Jesper Carlsen, Julie Born Schwartz, Owen Armour, Phoenix Lindsey-Hall, Serena Korda, Jakob Hunosøe og Mette Juul

Opening: Friday 5 September 2014 kl. 17-21
Exhibition period: 6 September - 5 October 2013
Opening hours: Thursday - Sunday, at. 13-17
Poster exhibition can be seen 24 hours
The exhibition is based on what one can call a “user manual-culture”, a culture of guidelines on how things should be done and how we must live. It is a culture that has arisen many hundreds of years ago and probably from the experience that it is a good idea to pass on good advice, so we do not have to reinvent the wheel every time. However there is a risk that this user manual approach to life and the world can provide more problems than solutions. This exhibition an seven different artist’s approach to the question of “How To…”.
The exhibition will be at ‘Exhibition space Sydhavn Station’ and the invited artists are working with video, photography and sculpture. The artists are Jesper Carlsen, Julie Born Schwartz, Owen Armour, Phoenix Lindsey-Hall, Serena Korda, Jakob Hunosøe og Mette Juul

For more information about the exhibition, please contact Mette Juul on mettejuul50@gmail.com or call / text on 60752852


The exhibition is supported by:Københavns Kommune Kulturudvalg

                        ::Grundmërke 2:KK_Grundmaerke_Sort_Pantone_P_Black.pdf


Sydhavn Station is an artist-run exhibition space, which is situated at the s-train station of Sydhavn (south harbor) in             Copenhagen. The exhibition space is located in the previous ticket office and consists of two exhibition spaces of respectively 50m2 and 8m2 and 15 poster holders on the outer wall, in the passageway of the station, where a lot of people are daily passing through. Sydhavn Station opened in the summer of 2012 and is run by: Sonja Lillebaek Christensen, Mette Juul, Morten Jacobsen, Anne Skole Overgaard, Camilla Rasborg, Jens Axel Beck, Thorgej Steen Hansen, Claus Ejner, Ulla Hvejsel and Heidi Hove.

Article 13

$
0
0

“The Hosts”
A new performance work by British artist Serena Korda, Sydhavn Station 7.30pm as part of the “How to…” exhibition.
Featuring Sandy Smith, Rasmus Knutzen Nielsen, Mattias Peter Hans Tommila, Johan Grann, Peter Følsgaard, Aske Høier Olsen and Michael Richardt.
With music by Terkel Nørgaard
6 men in their underwear with 6 giant eggs will occupy the concourse of Sydhavn Station to perform a fertility rite to the beat of a drum. 
Serena Korda’s work often adopts theatrical renderings of animal symbolism and folklore to explore our fear of the unknown and how we deal with this fear through mimicry, humour and ritual.  In this new performance work Korda has been inspired by the parasitic behaviour of the cuckoo, who lays its eggs in a ‘host’ birds nest and leaves its young to hatch and destroy the hosts eggs. This ensures its survival, so that it alone can be nurtured by the ‘host’, that is unless the host is not tricked by its mimicry.
ww.serenakorda.com

OKSBJERG - HELMER - LUNDSTRØM

$
0
0


OKSBJERG - HELMER -  LUNDSTRØM
 En udstilling af Tine Oksbjerg, Mia Helmer og Naja Maria Lundstrøm 



 Fernisering
Fredag den 10. oktober 2014 kl. 17-22

Udstillingsperiode
Lørdag den 11. oktober – søndag den 2. november

Åbningstider
Torsdag-søndag: kl. 13-17

 
TRE KUNSTNERE 
Tine Oksbjerg, Mia Helmer og Naja Maria Lundstrøm 
præsenterer forskellige vinkler på det enkelte menneskes famlende søgen efter meningsfulde sammenhænge og placeringer i verden. Gennem selvterapi, døde berømtheder, dyr, smalfilm og tidens tand, tegnes konturerne af den flydende basis hvorfra identiteter og selvforståelse konstrueres.

OKSBJERG
Tine Oksbjerg tager i videoværket ”Lysets Tøven” afsæt i morfaderens smalfilmoptagelser fra årerne 1962 til 1979, som indkapsler glimt af familielivets aktiviteter gennem de forskellige tidsepoker. De små scenarier fra tidligere tider glider over i videooptagelser af
korresponderende episoder fra kunstnerens eget nutidige liv. 
De skiftende tidsepoker glider således sammen til imaginære collagelignende fortællinger, hvor tid, sted og individ udviskes eller smelter sammen, i mødet mellem det der var og det der er. Kameraets nærvær anerkendes hos Tine Oksbjerg som medskabende betydning for identitetsdannelse og historiekonstruktion, når livet skildres gennem de familiære optagelser.

HELMER
Mia Helmer viser et antal tegninger og akvareller samt en rekonstruktion af et objekt fra en drøm. Værket ”Death of a lover” består af en serie af seks tegninger af Mias kæreste. På tegningerne indtager han positurer fra ikoniske portrætter af afdøde mandlige berømtheder, herunder bl.a. Jesus og
Jeff Buckley. I et andet værk, akvarellen ”38 dyr og mig ”, placerer Mia sig selv blandt 38 forskellige dyr. De enkelte dyr samt gengivelsen af Mia er placeret sådan at værket fremstår som en biologisk anskuelsestavletavle.
Værkerne har det tilfælles, at de tager udgangspunkt i Mias eget liv og beskæftiger sig med de relationer vi etablerer mellem os selv og den omgivende verden. Værkerne opretter nye sammenhænge, forskyder betydninger og piller ved fastlagte identiteter. Endelig afslører værkerne nogle idiosynkratiske bevidsthedsmæssige sammenhænge mellem umiddelbart tilfældige elementer. 

LUNDSTRØM
Naja Maria Lundstrøm boede engang sammen med sin gode ven, Aki. Når Naja indimellem var i dårligt humør og havde et lavt selvværd, begyndte Aki helt nøgternt og konsekvent at opremse Najas gode personlige egenskaber fra den en ende til den anden. Det virkede en smule kunstigt, men til trods for dette, var det ikke desto mindre virkningsfuldt - Naja fik det ganske enkelt godt med mig selv igen.
På baggrund af den konkrete oplevelse vil Naja med videoværket ”Naja udvide denne metode og involvere flere personer fra forskellige områder af sit liv. Hvorgodt kan man egentlig få det med sig selv ved hjælp af positive udsagn fra omverdenen?


Naja Maria Lundstrøm
Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Academy of Fine Arts, Vienna.
I 2013 var hun med til at stifte udstillingsstedet c4 projects. Tidligere i år kunne hun præsentere soloudstillingen ”Well It’s Not Going To Lift Itself” på Overgaden - Institut for Samtidskunst.

Mia Helmer
Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi med praktikophold hos kunstneren Mark Dion (US). Har tidligere udstillet på bl.a. LARM, Beaver Projects og Koh-i-noor. Deltager lige nu på udstillingen ZIMMERFREI på Koldinghus i Kolding.

Tine Oksbjerg
Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi , Det Kongelige Danske Kunstakademi samt BA. i Kunsthistorie fra Århus Universitet. Hun har deltaget i residency programmet på Künstlerhaus Bethanien i Berlin, hvor hun præsenterede projektet ”We will meet again but don´t know when”. I 2012 var hun modtager af Statens Kunstfonds Arbejdslegat.

For mere information kontakt:
Jens Axel Beck
Tlf. 23843306

OKSBJERG - HELMER - LUNDSTRØM

$
0
0

Billeder fra udstillingen

OKSBJERG - HELMER -  LUNDSTRØM

  

Tine Oksbjerg

Lysets Tøven, 2014, video 











Mia Helmer


38 dyr og mig, 2014, akvarel

Death of a boyfriend, 2014, tegning








Kunst, penge og mig, 2014, akvarel

Objekt fra en drøm, 2014, MDF, maling og stof


Naja Maria Lundstrøm

Naja, 2014, video













Samarbejdsprojekt

OKSBJERG - HELMER - LUNDSTRØM, 2014, print









DET HER ER GENTAGELSE PÅ GENTAGELSE OG

$
0
0


Invitation/Pressemeddelelse
03/11/2014


DET HER ER GENTAGELSE PÅ GENTAGELSE OG
- en udstilling af Thorgej Steen Hansen

Det her er dig der ser på mig
Det her er mig der taler til dig


Det her er gentagelse på gentagelse og en installation i tre bevægelser
Det her er gentagelse på gentagelse og femten plakater med tekster skrevet sort på hvidt
Det her er gentagelse på gentagelse og 25 akryl bemalede lægter i fyrretræ
Det her er gentagelse på gentagelse og mere end 700 næsten ens tegninger i fem variationer
Det her er gentagelse på gentagelse og sort, rød, blå, gul og grøn kuglepen på papir
Det her er gentagelse på gentagelse og konceptuel abstrakt-reduktiv akkumulation
Det her er gentagelse på gentagelse og eksistentiel konfrontationslyrik i det offentlige rum
Det her er gentagelse på gentagelse og et ur, en rytmestang og et simpelt maleri på lærred
Det her er gentagelse på gentagelse og tiden der går

FERNISERING: fredag den 7. november 2014 kl. 17 - 21
UDSTILLINGSPERIODE: lørdag den 8. november – søndag den 7. december
ÅBNINGSTIDER: torsdag – søndag kl. 13 – 17
UDSTILLINGSSTEDET SYDHAVN STATION
Ernst Kapers Vej 1
2450 Copenhagen SV

For mere info + pressebilleder skriv til sydhavnstation@gmail.com
- eller ring til Thorgej Steen Hansen på mobil 6165 4968

                                                          

                  Udstillingen er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg og Statens Kunstfond

Lehman Brothers: Squashing

$
0
0

Velkommen til fernisering på udstillingen 'Lehman Brothers: Squashing' på lørdag den 13. december 2014, kl. 17-20

Udgangspunktet for kunstnergruppen Lehman Brothers er overtagelsen af navnet på den første store investeringsbank, som krakkede under finanskrisen i 2008. I overensstemmelse med finansverdenens uigennemsigtighed har kunstnergruppen valgt aldrig at optræde med enkeltnavne, men derimod som en flydende subjektivitet eller polyfoni. Kunstnergruppens projekter peger til hver en tid på gruppens eget begær, rolle i kunsten og den neo-liberale økonomi i det hele taget.

Alle elementer i projektet Squashing på Udstillingsstedet Sydhavn Station omhandler og virker som katalysatorer for en undersøgelse af den nærværende finanskrise.

Projektets deltitel Squashing henviser til 1980'ernes yuppiekultur. Squashbanens rammer og linjer peger på den hvide kube såvel som finansverdenens kurser.

Squashbanen er en ind-foldet tennisbane, hvor hver spiller tydeligvis kun kan indtage en position af gangen og aldrig den andens. Dialektikken er udtalt - dog både overtrådt og afgrænset.

Endorfinernes udløsning ved stress i forbindelse med børshandel og videre udveksling ved spillet squash synes at være kun alt for kendetegnende ved den neokapitalistiske virkelighed, vi lever i, i dag – og som netop tog fart i 80'erne... Så vi starter der.

Om værkerne

I plakatholderne ved Udstillingsstedet Sydhavn Station udstilles samme laksefarvede avispapir, som bruges af Børsen og andre finansielle aviser. Avispapiret er i denne udstillingssammenhæng præsenteret som ready made uden tryk af nogen art.

I det store udstillingsrum finder man en sammenklippet video med udklip fra tv-serien Knight Rider, og der vil blive produceret popcorn i en mikrobølgeovn fra 80’erne. Begge henviser til 80’ernes begejstring for fart og fremdrift samt til de sorte squashboldes evige flugt rundt på squashbanen.

Endeligt præsenteres et mørklagt rum med ultraviolet lys som eneste lyskilde, som sætter fokus på usynligt blæk, det forsvindende perifere billede - nu som glans og forfald efter 80’er-festens afslutning.

De deltagende kunstnere på udstillingen er Morten Espersen, Jonas Jensen, Kim Kilde og executive consultant Simen Helsvig

Åbningstider: 14. – 20. december 2014, åbent alle dage kl. 13-17
Plakat-udstilling: 14. december 2014 – 8. januar 2015, åbent alle dage 24/7

For flere oplysninger omkring udstillingen kontakt venligst: post@lehmanbros.net
eller Heidi Hove, heidihovepedersen@gmail.com, tlf. 30428727

Udstillingen er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg

///

Welcome to the opening of the exhibition 'Lehman Brothers: Squashing' on Saturday December 13th 2014, from 5-8 pm.

The show is an artistic investigation of desire, subjectivity, concepts, the financial crisis and squash.

The starting point for the artist group Lehman Brothers is at all times the takeover of the name Lehman Brothers. Lehman Brothers was the first large size investment bank to crack and go bankrupt in the early days of the current financial crisis - a financial crisis brought about by the deregulation of the 1980’s. The same decade that brought us yuppies playing the high energy white cube game of squash.

In the show at Exhibition Space Sydhavn Station the artist group will bring together elements like salmon colored newsprint paper (the same print paper that financial newspapers like Financial Times and Børsen use); the 1980’s TV show Knight Rider presented in an all driving cut up video; a blueprint wall piece of the very expensive Danish ghost train IC4; a fade out ultraviolet study of comet 67P/Churyumov-Gerasimenko; a microwave oven and of course popcorn.

This time around Lehman Brothers is made up of Kim Kilde, Jonas Jensen, Morten Espersen and Simen Helsvig.

Opening Hours: December 14th – 20th2014, every day 1-5 pm
Poster-show: December 14th 2014 – January 8th 2015, open all hours

Contact:
post@lehmanbros.net or heidihovepedersen@gmail.com from Exhibition Space Sydhavn Station

The exhibition is supported by Kgs. Enghave Lokaludvalg


Installation view of the exhibition 'Lehman Brothers: Squashing' (dec-jan)

$
0
0
For more information about the exhibition - please, click on the previous post from December 7, 2014.
   








Huse og træer af Anne Skole Overgaard

$
0
0
Fernisering fredag d. 9. januar kl. 17 – 21
Udstillingen er åben 10. jan – 8. feb.
Torsdag – søndag kl. 13 – 17.
Katalog udkommer søndag d. 8. feb. til finisage kl. 15 – 17.




Huse og træer fra et landskab i Norditalien gengives i maleri og træsnit. På Sydhavn Station vises det i tre forskellige typer rum, som hver har en særlig karaktér.
I s-togstationens forhal udstilles sorte træplader med udskårne træer i plakatholderne.
I udstillingsrummet hænger tynde papirvægge med træsnit som et kulisse-agtigt landskab.
I et lille rum hænger malerier af huse. Rummet har mørkgrønne vægge og minder om før modernismen og før de hvide udstillingsrum.



Træsnit er aftryk lavet fra udskårne træplader. Anne Skole Overgaard har skåret silhuetter af en række træer i 15 plader, som hun har lavet aftryk fra på tyndt papir. Træpladerne udstilles i plakatholderne på stationen. Man går langs en række træer, som om der var et landskab i s-togstationens rum. Der er vinstokke og frugttræer. Det er et kulturlandskab, hvor jorden dyrkes.
Træpladerne hænger overfor stationens sædvanlige reklameplakater, men de skiller sig ud fordi det er et andet materiale. Træsnit er også en anderledes og gammel teknologi til tryk af billeder.



Aftrykkene er lavet på lange baner af tyndt papir. I udstillingsrummet danner de et rumligt landskab af træer på sarte papirvægge der hænger ned fra loftet. Her kan man gå rundt imellem træerne, som om man kan gå ind i landskabet, men det virker som en kulisse eller en uvirkelig verden af skrøbeligt papir. Træpladernes årer og ”fejl” træder frem i trykkene. De minder om sære, uhåndgribelige landskaber, men samtidig også om billig krydsfinér, som billedet faktisk er et aftryk af. Værkerne pendler på den måde imellem at skabe illusioner af andre rum og så at være dét de faktisk er, træplade, afryk, papir, på det konkrete sted.


Det lille rum er intenst af farve, som en stærk kontrast til træsnittene. Malerierne er realistiske, med skarpe detaljer. Fokus er dog på de flade ting i billedet som husenes flade mure, der virker som et lille maleri i maleriet. En grå gavl er skallet af, pudset op og skjoldet af fugt. Den er omhyggeligt gengivet i et maleri som en komposition i grå, grønlige og brune nuancer. Det er stillestående billeder som har en både tom og fortættet atmosfære, som skyggen fra en ledning der falder på en mur.



Udstilling og katalog er støttet af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg
Udstillingen er støttet af Københavns kommunes Kunstråd
Tak til Statens Værksteder for Kunst for brug af grafikværksted

For yderligere information kontakt Anne Skole Overgaard  mail@anneskole.dk  tlf 28760454

Billeder: Huse og træer af Anne Skole Overgaard

$
0
0
Pictures: Houses and Trees by Anne Skole Overgaard

Sydhavn Station 9/1 - 8/2 2015


Huse og træer fra et landskab i Norditalien gengives i maleri og træsnit. På Sydhavn Station vises det i tre forskellige typer rum, som hver har en særlig karaktér.
I s-togstationens forhal udstilles sorte træplader med udskårne træer i plakatholderne.


Houses and trees from a landscape in Northern Italy are represented in painting and woodcut.
At Sydhavn Station they are exhibited in three different kinds of rooms, each with a special character.
Black sheets of plywood with carved trees are exhibited in the poster holders in the hall of the s-train station.


I udstillingsrummet hænger tynde papirvægge med træsnit som et kulisse-agtigt landskab. 
Thin paper walls with woodcuts are hanging in the exhibition space like a backdrop landscape


I et lille rum hænger malerier af huse. Rummet har mørkgrønne vægge og minder om før modernismen og før de hvide udstillingsrum.
Paintings of houses are exhibited in a small room. The room has dark green walls and recalls before modernism and before the white exhibition spaces.


Træsnit er aftryk lavet fra udskårne træplader. Anne Skole Overgaard har skåret silhuetter af en række træer i 15 plader, som hun har lavet aftryk fra på tyndt papir. Træpladerne udstilles i plakatholderne på stationen. 

Anne Skole Overgaard:
Træer, 2014/15
15 plader udskåret krydsfinér, tryksværte, 120,5 x 80 cm.


Woodcut is print made from carved wood. Anne Skole Overgaard has cut the silhouettes of a row of trees in 15 sheets of plywood. From these she made prints on thin paper. The sheets of plywood are exhibited in the poster holders at the station. 

Anne Skole Overgaard:
Trees, 2014/15
15 sheets of cut plywood, ink, 120,5 x 80 cm


Man går langs en række træer, som om der var et landskab i s-togstationens rum. Der er vinstokke og frugttræer. Det er et kulturlandskab, hvor jorden dyrkes.

You walk along a row of trees, as if a landscape was inside the s-train station. There are grapevines and fruit trees. It is a cultural landscape, where the earth is cultivated. 


Træpladerne hænger overfor stationens sædvanlige reklameplakater, men de skiller sig ud fordi det er et andet materiale. Træsnit er også en anderledes og gammel teknologi til tryk af billeder. 


The sheets of plywood are hanging so they face the usual advertisement posters in the station, but they stand out because of the different material. Woodcut is also a different and old technology for print of pictures. 


Aftrykkene er lavet på lange baner af tyndt papir. I udstillingsrummet danner de et rumligt landskab af træer på sarte papirvægge der hænger ned fra loftet.


The prints are made on long rolls of thin paper. In the exhibition space they create a spatial landscape of trees on fine paper walls hanging from the ceiling.


Man kan gå rundt imellem træerne, som om man kan gå ind i landskabet, men det virker som en kulisse eller en uvirkelig verden af skrøbeligt papir. 


You can walk between the trees, as if you could walk into the landscape, but it seems like a backdrop or an unreal world of fragile paper.


Anne Skole Overgaard: Træer, 2014-15, træsnit på kinapapir, 5 m x 97 cm


 Anne Skole Overgaard: Trees, 2014-15, woodcut on paper, 5 m x 97 

Træpladernes årer og ”fejl” træder frem i trykkene. De minder om sære, uhåndgribelige landskaber, men samtidig også om billig krydsfinér, som billedet faktisk er et aftryk af. Værkerne pendler på den måde imellem at skabe illusioner af andre rum og så at være dét de faktisk er, træplade, aftryk, papir, på det konkrete sted.


The grain and the “errors” of the wood stand out in the prints. They remind of strange, intangible landscapes, but also of cheap plywood, which the picture is actually a print of. In this way the works both create illusions of other places and they are what they actually are, sheets of wood, print, paper, in the actual place.


Anne Skole Overgaard:
Træer, 2014-15, træsnit på kinapapir, 5 m x 97 cm
Trees, 2014-15, woodcut on paper, 5 m x 97 


Anne Skole Overgaard: 
Hus, 2014, akryl på lærred, 65 x 60 cm
House, 2014, acrylic on canvas, 65 x 60 cm

 Det lille rum er intenst af farve, som en stærk kontrast til træsnittene. Malerierne er realistiske, med skarpe detaljer. Fokus er dog på de flade ting i billedet som husenes flade mure, der virker som et lille maleri i maleriet. En grå gavl er skallet af, pudset op og skjoldet af fugt. Den er omhyggeligt gengivet i et maleri som en komposition i grå, grønlige og brune nuancer. Det er stillestående billeder som har en både tom og fortættet atmosfære, som skyggen fra en ledning der falder på en mur.


Anne Skole Overgaard: 
Gråt hus, 2014, akryl på lærred, 65 x 80 cm
Grey house, 2014, acrylic on canvas, 65 x 80 cm

 The small room is intense with colour, as a strong contrast to the woodcuts. The paintings are realistic with sharp details. However the focus is on the flat elements in the pictures, like the flat walls of the houses, which seem like a small painting in the painting. A grey gable is weathered, repared with plaster and stained by humidity. It is meticulously reproduced in a painting as a composition of grey, greenish and brown shades. They are static pictures which have a both empty and dense atmosphere, like the shadow of a cable falling on a wall.

Udstilling og katalog er støttet af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg
Udstillingen er støttet af Københavns kommunes Kunstråd 
Tak til Statens Værksteder for Kunst for brug af grafikværksted

For yderligere information kontakt Anne Skole Overgaard    mail@anneskole.dk      tlf 28760454

kunst og virkelighed

$
0
0
FERNISERING fredag den 13. februar kl. 17.00-20.00.

Udstillingsstedet Sydhavn Station præsenterer udstillingen KUNST OG VIRKELIGHED, der er kurateret af claus ejner.

Med overskriften, “I forgængerovergangens striber”, viser Tanja Nellemann Poulsen i S-togs stationens plakatholdere en række tekstcollager samplet fra erhvervs og finans aviser. Udover tekst er det stribede i fokus.

Michael Mørkholt viser i det lille rum installationen “argbcmyk”, der er består af en modificeret lcd-skærm med tilhørende mobile. Mobilen fungerer som et optisk farvekodefilter, der gengiver en sekventiel argb-animation, på den ene side i argb-farvemodellen, på den anden side i cmyk-farvemodellen.

Joaquin Zaragoza viser i det store rum to skulpturer. Den ene skulptur er udformet af en fyrretræsbjælke, hvor mdf-klodser er placeret i tilfældig rækkefølge, en rækkefølge der bliver udfordret af hullerne i konstruktionen og af sideløbende overvejelser om tydeliggørelse og tilpasning/normalisering. Den anden skulptur er mindre og mere enkel og består af de samme materialer samt et rugbrød.

claus ejner viser i det store rum 42 gouacher, der handler om kunst og virkelighed.

For mere information kontakt claus ejner på:
mobil: 40 63 10 67
mail: clausejner67@gmail.com

Udstillingen er åben fra d. 13. februar til den 15. marts 2015.
Åbningstider: torsdag til søndag kl. 13.00 – 17.00.

Udstillingen er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg, Århus kulturudviklingspulje og Statens
Kunstfond.
Viewing all 149 articles
Browse latest View live